Livet er en dannelsesrejse fra det lille univers til den store verden.

Livet er en dannelsesrejse fra det lille univers til den store verden.

At være barn i bondegården handler om tillid, tryghed, fællesskab, samhørighed, udvikling og oplevelser. Hverdagen i bondegården handler også om forståelsen for, at børn har en individuel tilgang til læring og til livet. Det handler om at vi og vores børn har et godt liv sammen. Børnene skal mærke og vide, at de er værdifulde og at livet er værd at leve.

Vi ønsker at give børnene al den anerkendelse, omsorg og ømhed, respekt og inspiration som de har brug for, som kan hjælpe dem med at understøtte deres udvikling og deres individuelle trivsel.

At give barnet en hverdag med udfordringer i naturen. En forståelse for årstidernes skiften og vejrets forandringer. Børnene vil lære at passe og tage ansvar for dyr, og få en viden og en erfaring om de forskellige dyr og dyrevelfærd, men også en forståelse for hvorfra vores fødevarer kommer. Børnene vil få viden om grønsager, urter, buske, “ukrudt” og træer. Vi sår, planter, vander og luger, vi ser det vokse og gro. Vi smager det råt, kogt og stegt, vi dufter til det, ser på det og røre ved det. At give barnet kendskab til årstidens traditioner og fester. At lære dem nye og gamle, kendte og mindre kendte sange. At lære dem rim og remser, fortællinger og eventyr.

Melissas Bondegaard er et lille unikt sted med plads til børn i alderen 1-6 år. Bondegården er et sted hvor der er plads og rummelighed til det enkelte barn og hvor det er den voksne der går foran og viser vejen. Stalden er indrettet med brændeovne langbord og legehjørner.

Matriklen rundt om er en stor gammel have med frugtbuske og gamle træer. Børnene kan starte hos os ved 1 års alderen og når tiden nærmer sig skolegang, samarbejder vi med skolerne omkring os, så overgangen bliver så let og smertefri som mulig. Hverdagen i bondegården er skabt ud fra vores pædagogik, den daglige rytme og vores mange værdier. Alt sammen noget børnene kan tage sig med videre i livet – ud på den store dannelsesrejse.

Vi vægter det tætte samarbejde med forældrene. Vi baserer dialogen med åbenhed, glæde og samtale da barnet er vores fælles ansvar.