Viden og forståelse for hvad vi spiser.

Viden og forståelse for hvad vi spiser.

Miraklet ved at se et lille frø blive til en lækker solmoden tomat, der kan spises direkte fra planten.

Målet med at bruge fra jord til bord er at give barnet en forståelse for hvorfra fødevarerne kommer og en viden om at maden er værdifuld. Børnene er med til at så, plante, luge, vente og høste, de får en fornemmelse af at det tager lang tid og megen pasning at fremavle, det vi spiser hver dag, det være sig grønsager i urtehaven, tomater i drivhuset eller grisene i folden.

Børnene er med når der høstes af afgrøder, at få jord på fingrene når kartoflerne graves op, at bruge masser af tid til at sanse og røre, dufte og smage, alt det vil højne barnets oplevelse og begejstring for det færdige produkt.

Vi høster årstidens frugt og grønt, laver det til marmelader, syltede grønsager og forskellige safter, noget af det nydes i den kolde vintertid. Mens andet sælges til forældrene og til årets store julebasar.

Børnene får en grundlæggende forståelse for, at mad og fødevarer har en historie. Her i Danmark er der mange traditioner omkring maden blandt andet spiser man: and til Mortens aften, og lam til påske, risengrød til jul og koldskål når solen skinner.

I bondegården vil børnene blive præsenteret for sunde og veltillavede måltider som børnene til tider selv har været med til at lave.